Gilly’s gereedschap

1Temperatuurmeter

De temperatuurmeter is onmisbaar bij het opschuimen van de melk. Het is van belang dat de melk niet te warm wordt: wanneer je dit doet kan de melk verbranden, wordt de structuur minder mooi en smaakt deze minder zoet. Met behulp van deze handige tool zie je precies hoe warm de melk is.

2Opschuimkan

Er zijn opschuimkannetjes in allerlei soorten en maten. Belangrijk is dat het materiaal van RVS is en de wanddikte minimaal 1,3 mm. RVS is een goede warmtegeleider, je kunt het eenvoudig schoonmaken en het is praktisch want ze kunnen in de vaatwasser.

3Tamper

Een van de belangrijkste punten om kwalitatieve koffie te zetten is het tampen. Dat doe je met een tamper, dit is een handvat met eronder een ronde verzwaarde schijf, waarmee je de gemalen koffie aandrukt. Voor Gilly is de tamper een verlengstuk van zijn hand: het helpt hem om altijd perfect, waterpas en met dezelfde druk de koffie aan te tampen.

4Pistonhouder

Juist, daar waar je de koffie in plaatst. Oorspronkelijk heet het geen pistonhouder, maar filterdrager. Maar als pistonhouder is hij beter bekend.

5Weegschaal

Precisie is erg belangrijk voor het perfecte kopje koffie. Een weegschaal tot op de 0,1 gram nauwkeurig vertelt Gilly precies hoeveel koffie hij nodig heeft om consistent te zijn in de perfecte kop koffie.

6Kwast

Met dit kleine, maar oh zo handige borsteltje houdt Gilly zijn bonenmaler goed schoon. Hygiëne en schone goed werkende maler is een must voor kwaliteit.