Brandproces

koffieboon

Het belangrijkste aan koffie is een kwalitatieve boon. Ongebrande koffiebonen hebben een groene kleur, zodra je ze brandt zullen ze geel worden en daarna bruin. Gilly’s Koffie gebruikt vaak de volgende bonen:

Colombia Supremo

Yellow Bourbon

Brasil Nossa Senhora de Fatima (biologisch)

Koffiebrander

Vol trots wijst Lokerse op de brander die een wel erg antiek voorkomen heeft. ‘Het is er eentje uit 1900. We gaan hier helemaal terug naar de basis’, lacht hij. Uiteraard had hij gebruik kunnen maken van geavanceerde computergestuurde machines. ‘Maar op die manier krijg je altijd dezelfde smaak. Op mijn manier krijg je wisselende smaaksensaties en zo ontdek je nog eens wat nieuws.  Zo kan ik voldoen aan de persoonlijke wens van de klant en de koffie private label branden, verpakken en leveren’.

brandproces

Koffiebranden doen we door onze zintuigen te gebruiken. Door de temperatuur karamelliseren de suikers in de bonen, zodat de koffiearoma’s vrijkomen. Hiermee verandert de kleur ook van bruin tot donkerbruin. Met onze zintuigen zicht, geluid en reuk bepalen we wanneer de juiste smaak en kwaliteit is bereikt. 

verpakken

De koffiebonen moeten direct afkoelen na het branden. Zodra ze afgekoeld zijn worden de bonen zo snel mogelijk verpakt, zodat er zo veel mogelijk van de smaken en geuren behouden blijft. De koffie wordt verpakt in speciale zakken van kraftpapier. Dit materiaal is zeer sterk, duurzaam en heeft een mooie natuurlijke, authentieke uitstraling. De zakken worden voorzien van een etiket naar wens van de klant, zowel bedrijfsmatig als persoonlijk. Een bedrijfsnaam, logo, felicitatie, wens of groet, alles is mogelijk.