Blog

Barbershop Nozem breidt uit: drie ambachten onder een dak in Emmen

Drie ambachten onder één dak. Dat is het idee achter de uitbreiding van mannenkapsalon en tattooshop Nozem in Emmen naar de Stationsstraat.

,,Het was een sprong in het diepe. Ik had nog nooit zoiets gedaan’’, memoreert Arie Klein (53) uit Noord-Sleen. Hij kocht vier jaar geleden een vervallen pand aan de Weerdingerstraat in Emmen en toverde een rotte kies om tot stoere mannenkapsalon met inpandige tattooshop.

Vier jaar later zijn beide ondernemingen uit hun jasje gegroeid en breiden ze uit naar een tweede pand aan de Stationsstraat.

Oude smederij

De geschiedenis herhaalt zich, want Klein heeft weer zijn oog laten vallen op een oud en vervallen pand in Emmen. Zijn vriendin tipte hem in 2017 dat de winkelruimte van De Snelprinter, naast café Rue de la Gare, te koop stond.

Na een bezichtiging zag de kapper direct potentie om daar een tweede vestiging te openen. ,,Het was een vervallen bende, maar achter het gebouw stond ook een schuur. Dit bleek om een oude smederij van Harwig te gaan.’’

In april moet alles klaar zijn

Omdat niet helemaal duidelijk was wie nu eigenlijk de eigenaar was van die smederij, duurde het wat langer voordat Klein in het pand aan de slag kon. Maar afgelopen augustus ging de sloophamer erdoor en sinds november wordt er gewerkt aan de nieuwe vestiging van Nozem.

Het is de bedoeling dat beide gebouwen in oude luister worden hersteld en energieneutraal worden. Om de oude smederij met het voorste winkelpand te verbinden, laat Klein een grote glazen serre tussen beide panden bouwen. De werkzaamheden moeten in april klaar zijn en dan wordt de zaak ook geopend.

 

Lees het volledige artikel op dvhn.nl